Німецький виробник дронів Quantum-Systems відкрив новий завод в Україні. Компанія постачала продукцію і росіянам

Німецька компанія Quantum-Systems, що спеціалізується на виробництві безпілотників, відкрила нове виробниче підприємство в Україні. Як очікується, це збільшить потужності до 1000 дронів на рік, включаючи виробництво запасних частин.

  • Новий завод стане другим об’єктом компанії в Україні. Очікується, що до кінця року він працевлаштує близько 100 осіб.
  • Quantum Systems інвестує в проєкт до €6 млн упродовж наступних двох років.
  • Німецька компанія Quantum Systems із травня 2022 року постачає Збройним силам України розвідувальні дрони Vector.
  • На сьогодні з ініціативи німецького виробника Україні надали 212 систем. До кінця року очікується, що Україні буде доставлено загалом 500 розвідувальних дронів Quantum Systems.

Нині Quantum Systems працює як компанія подвійного призначення, що має близько 250 співробітників у трьох локаціях для цивільного та державного секторів. Виробничий майданчик в Україні є четвертим заводом серед загалом семи локацій по всьому світу.

Компанія має штаб-квартиру в Німеччині та філії у США, Австралії та Україні.

Quantum-Systems і росія

  • Важливо зазначити, що Quantum-Systems має зв’язки з росією. Інформацією про це з AIN.UA поділилася OSINT-агенція Molfar. Згідно з дослідженням OSINT-аґенції Molfar, компанія, зокрема, має дистрибʼютора в Санкт-Петербурзі під назвою Pluton Holding, що спеціалізується на геодезичних пристроях і обладнанні. На сайті Pluton Holding дрон Trinity F90+ представлений як новинка.
  • За менш ніж пів року після початку повномасштабного вторгнення рф в Україні, у травні та червні 2022 року, Quantum Systems GMBH здійснила три поставки до росії для Pluton Holding на загальну суму $19 380. Ці поставки включали дрон Trinity F90+, акумулятори та корпуси для них.
  • Державні контракти дилера: Pluton Holding сім разів вигравала державні контракти у рф на загальну суму $139 740. Їхніми замовниками були, зокрема, АО ИК «АСЭ» (частина Росатома), Природнадзор Югри та СПГУ (Санкт-Петербурзькій державний університет).
  • Зв’язки з Росатомом: акціонер Pluton Holding, ЗАТ «Плутон Холдинг», 16 разів був постачальником в державних контрактах рф на загальну суму $206 370.

Крім того, колишній інженер Quantum Systems (2018-2021) Ілля Кроль з рф закінчив Московський авіаційний інститут (національний дослідницький університет).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук